A Forum of Hellenistic and Roman Philosophy bemutatkozó előadása

Németh Attila, a BTK Filozófiai Intézet tudományos munkatársának közreműködésével elindult a Forum of Hellenistic and Roman Philosophy című tudományos weboldal.

A Forum of Hellenistic and Roman Philosophy egy olyan új platform, amely a hellenisztikus és római filozófia tanulmányozásának szenteli a figyelmét. A fórum célja, hogy a hellenisztikus és római filozófiával foglalkozó, tapasztalt és fiatalabb tudósokat a világ minden tájáról összekösse, hogy új kutatásokat mutasson be ezen a területen, véleménycserének nyújtson teret és új megközelítéseket teszteljen a hellenisztikus és római kori filozófiai szövegek olvasása során. A fórumot Németh Attila (BTK Filozófia Intézet) és Georgia Tsouni (Department of Classics, University of Crete) üzemeltetik.

A Forum of Hellenistic and Roman Philosophy első előadására 2021. január 28-án 18 órai kezdettel kerül sor: Prof. James Warren (University of Cambridge) ad elő Cato’s integritas címmel. Az eseményhez Zoom-on keresztül tudnak csatlakozni az érdeklődők.

Regisztráció:

https://zoom.us/meeting/register/tJcodO6uqDIiE9bajNmNRG4aMbtzMEbS7L7w

További információ elérhető a fórum weboldalán és Facebook-oldalán, kérdés esetén a fórum szerkesztői elérhetőek az alábbi Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.en.

MTA központi weboldala box

MTA kutatói pályázatai