Az MTA BTK Filozófiai Intézet konferenciát szervezett Balatonfüreden, 2017. szeptember 14–16 között, az NKA támogatásával "Te hogyan oldottad meg?" - A matematikai felfedezés iskolája és története címmel. A konferencia keretében emlékfát ültetettek és emléktáblát avattak Pólya György (1887-1985) tiszteletére a balatonfüredi Tagore sétány és emlékfaparkban. A rendezvényről bővebben itt olvashatnak.

A Balatonfüred, Tagore sétányán zajló Hamvas Napok 2017. március 18-i programja:

15.30 Imre álma – Makovecz Imre megrajzolt hite az égtől a földig kiállítás megnyitója a Kisfaludy Galériában
16.00 Polihisztor konferencia
Előadások a művészetek és a tudományok, a humán- és reáltudományok kölcsönhatásáról
A Tempevölgy folyóirat vendégei: Patkós András atomfizikus, Mende Balázs régész, Hörcher Ferenc filozófus, Hansági Ágnes irodalomtörténész, Mezey Katalin költő.

A rendezvényről bővebben itt olvashatnak.

Londonban a University College London Szláv- és Kelet-európai Tanulmányok Tanszéke a magyar alkotmányozás történelmi pillanatairól rendez konferenciát, amelyen előadást tart Hörcher Ferenc, Pócza Kálmán és Fekete Balázs, az MTA Filozófiai Intézetének munkatársai. Magyarország Londoni Nagykövetsége a Londoni Magyar Kulturális Központtal együttműködve ünnepi fogadást rendez, amelyen Farkas Attila, a Kolozsvári Állami Magyar Színház volt művésze Arany János Az örökség című versét adja elő. A megemlékezésekről bővebben itt olvashatnak.

MTA központi weboldala box

MTA kutatói pályázatai